Huis constructie

Deze pagina is geschreven om in detail het onroerend goed in België uit te leggen, evenals het stapsgewijze proces van het kopen van een huis. Zij kan u daarom begeleiden bij de voor- en nadelen van alle mogelijkheden op het gebied van het verwerven van een bestaande woning of pand. Maar ook op gemeubileerde appartementen.

U moet weten dat de vastgoedprijzen in België ongetwijfeld lager zijn dan die in de buurlanden en dat de levensstandaard hoog is. Bovendien is België een van de zes Europese landen die als belastingparadijs worden beschouwd. Veel multinationals over de hele wereld hebben immers een vestiging in België omdat het belastingstelsel van het land minder belastingen vereist. Desalniettemin is het belangrijk om de regels en formaliteiten van Belgisch vastgoed te kennen, aangezien deze van land tot land verschillen. Slecht geïnformeerd zijn over een investering, zoals het kopen van een woning, kan leiden tot aanzienlijke extra kosten.

Eigendom bezitten in België

Ongeveer 73% van de inwoners van België is eigenaar, wat betekent dat slechts 27% huurder is volgens de statistieken van 2018. Dit is iets meer dan het EU-gemiddelde van ongeveer 64,3%.

Dit wordt grotendeels verklaard door de relatieve toegankelijkheid van Belgisch vastgoed, zelfs in de meest welvarende stedelijke gebieden, alsook door de beschikbaarheid van hypotheekleningen in België.

Een woning kopen of huren, welke zou de voorkeur moeten hebben?

Of u kiest voor kopen of huren in België hangt grotendeels af van uw persoonlijke situatie. Net als in veel andere landen, zijn er voor- en nadelen om beide te overwegen.

Welke opties moet u overwegen als u overweegt een huis te kopen?

Het erfgoed dat je hebt

Een huis kopen in België is weliswaar goedkoper dan in veel andere landen, maar brengt toch veel hogere financiële lasten met zich mee dan huren. Weinigen zijn in staat om een ​​huis te kopen. Als dit niet mogelijk is, kan het zijn dat u moet huren, in ieder geval voor de korte termijn. Of overweeg om te lenen bij uw bank.

De duur van het verblijf in het land

Als u voor een lange periode naar België verhuist, of als u daar met pensioen gaat, kan de aankoop inderdaad winstgevend zijn. Als uw verhuizing echter van korte duur is, of als u niet weet hoe lang u blijft, is huren misschien een beter idee. Door de transactiekosten van het kopen van onroerend goed in België kan de terugbetaling van kosten enkele jaren duren.

De verschillen tussen een huur en een aankoop van onroerend goed

Wilt u een plek die u echt de uwe kunt noemen, die u zelf kunt maken en die u de vrijheid geeft om te renoveren zoals u dat wilt? Kopen is dus zeker een goede optie voor jou. Dit is echter een belangrijke verplichting waarvan u niet weg kunt lopen als uw omstandigheden veranderen. Als je de voorkeur geeft aan flexibiliteit boven besluitvorming, is het misschien beter om je accommodatie te huren.

Anderzijds houdt het huren van woonruimte andere verbintenissen in, zoals de noodzaak om een huurwaarborg te stellen alvorens de huurovereenkomst met de verhuurder kunnen ondertekenen.

Risico’s en kansen op lange termijn

Het kopen van een eigen woning wordt over het algemeen gezien als een slimmere lange termijn verhuizing, maar veel hangt af van de vastgoedmarkt. U kunt een woning verkopen met winst, maar u kunt ook een periode van ineenstorting van onroerend goed doormaken. Het is duidelijk dat deze situatie meer dan zeldzaam is, maar we weten het allemaal. Raadpleeg de prognoses van de Belgische vastgoedmarkt alvorens te investeren of, beter nog, vraag professioneel advies.

Hoe investeert u in onroerend goed als u een expat bent?

Er zijn geen beperkingen om te verhinderen dat buitenlanders onroerend goed in België kopen of een Belgische hypotheek afsluiten, zelfs als ze geen ingezetenen zijn.

Er zijn echter verschillende fiscale implicaties tussen ingezeten en niet-ingezeten kopers in België. Het verdient de voorkeur om geïnformeerd te worden over Belgische visa voor buitenlanders, evenals over de toepasselijke Belgische belastingen en hoe u aanspraak kunt maken op de Belgische belastingstatus van niet-ingezetene.

Het is belangrijk op te merken dat degenen die hun appartement verhuren, zelfs tijdelijk op colocatiesites zoals Airbnb, hun eventuele inkomsten moeten aangeven op hun Belgische belastingaangifte. Wie zijn huurinkomsten niet opgeeft, riskeert een boete van maximaal € 1.250 of een toeslag van 200%.

Hoe is de toestand op de Belgische vastgoedmarkt?

De Belgische vastgoedmarkt doet het momenteel goed, met prijzen die in het derde kwartaal van 2019 met 3,93% zijn gestegen. De prijzen zijn stabiel gebleven of zijn gestegen sinds medio 2014. De prijzen zullen naar verwachting gestaag blijven stijgen, met een groei van 2% in 2020 volgens ING.

Er zijn regionale verschillen in groei en huizenprijzen.

Dit zijn de laatste in het derde kwartaal van 2019:

 • het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zag de huizenprijzen met 5,46% stijgen tot gemiddeld € 425.000;
 • Vlaanderen zag zijn prijzen stijgen met 2,32% tot gemiddeld € 265.000;
 • De vastgoedprijzen in Wallonië stegen met 6,06% tot gemiddeld € 175.000

Volgens Statbel is Elsene (in Brussel) de duurste gemeente met een gemiddelde woonprijs van bijna € 700.000. De goedkoopste is Viroinval (in Wallonië) met een gemiddelde prijs van 95.000 €.

Wat betreft de soorten eigendommen, zijn de gemiddelde kosten in België:

 • € 219.000, – voor een- of twee-onder-een-kapwoningen;
 • 360.000 € voor villa’s, bungalows en landhuizen;
 • 227.000 € voor de appartementen.

De gemiddelde prijs van onroerend goed per vierkante meter in België bedraagt ​​3.200 €, wat het op de 23e plaats van 38 Europese landen plaatst.

Lees onze pagina’s om te zien waar u kunt wonen in België of in de wijken van Brussel. voor meer informatie over zoeklocaties voor onroerend goed.

Wat zijn de kosten om een ​​Belgisch onroerend goed te kopen?

n België delen de koper en de verkoper de kosten om een ​​onroerend goed te kopen. De koper betaalt echter het grootste deel van de kosten, ongeveer 11-15% van de koopsom. De verkoper betaalt ongeveer 3-5%. Het kopen van een nieuwe woning is voor de koper duurder met een totaalbedrag van ongeveer 22% voor nieuwbouw, vanwege de verschillende belastingtarieven die van toepassing zijn.

De kosten die u moet voorzien:

Registratiebelasting (eigendommen ouder dan 2 jaar)

De registratiebelasting is voor rekening van de koper, deze verschilt per regio. In Vlaanderen is het 6% (verminderd met 7% in 2020) voor een gezinswoning waarin je binnen 2 jaar intrekt of een pand waarop je ingrijpende renovaties uitvoert. Voor andere eigendommen bedraagt ​​het 10%. Bij aankopen onder een bepaald bedrag geldt een vrijstelling over de eerste € 80.000, -. In Brussel en Wallonië bedraagt ​​het tarief 10%. Voor Brussel geldt een vrijstelling op de eerste 175.000 € bij aankoop van een huis of appartement. In Wallonië is er een vrijstelling op de eerste 20.000 € en het tarief is 6% bij aankoop van kleine eigendommen.

BTW (woningen jonger dan 2 jaar),

BTW is een heffing van 21% die wordt geheven als registratiebelasting.

Notariskosten

De notariskosten liggen tussen 0,2% en 4%, maar gemiddeld rond de 1,6%, afhankelijk van de aanschafwaarde. Een schatting van het te betalen bedrag aan notariskosten vindt u op de website van de Koninklijke Belgische Notarisfederatie.

Evaluatiekosten

Het is mogelijk om te betalen om de woning te laten taxeren om er zeker van te zijn dat u niet meer betaalt dan de vraagprijs. Het kost ongeveer € 200 plus btw. Sommige hypotheekverstrekkers kunnen op dit punt aandringen.

Hypotheekkosten

Sluit je een hypotheek af in België, dan moet je naast rente ook administratiekosten betalen. De exacte kosten zijn afhankelijk van uw geldverstrekker en het soort lening dat u afsluit.

Verzekering

Mogelijk moet u een opstalverzekering afsluiten, vooral als u een hypotheek aanvraagt. Content assurance is ook beschikbaar.

Makelaarskosten

De meeste vergoedingen worden meestal betaald door de verkoper en bedragen ongeveer 3-5% van de eigendomsvergoeding. Als u een makelaar gebruikt om een ​​woning te vinden, verwacht u tussen de $ 200 en $ 1.000 te betalen.

Met een hypotheek betaalt u minder belasting

Met een hypotheek betaalt u immers minder belasting. Belastingvoordelen zijn beschikbaar voor veel huiseigenaren met een hypotheek. Het exacte bedrag is afhankelijk van verschillende factoren; Dit zijn onder meer de eerste instelling van uw lening, het aantal kinderen dat u heeft en het bedrag aan verschuldigde rente.

Dit wordt echter enigszins gecompenseerd door een jaarlijkse belasting op de geschatte huurwaarde van uw Belgische woning (zelfs als deze voor eigen gebruik is) tussen 1,25 en 2,5%. Zie onze gids over belastingen in België voor meer informatie.

Hoe financiert u uw aankoop van onroerend goed in België?

Met een hypotheek

Leningen op basis van de hypotheek van het onroerend goed zijn mogelijk voor wie een huis koopt in België, ingezetenen en expats. Hypotheken met vaste en variabele rente zijn doorgaans beschikbaar voor periodes van 10 tot 25 jaar, met belastingvoordelen.

Het bedrag dat u kunt lenen, is afhankelijk van uw financiële situatie en uw omstandigheden. U moet een minimale aanbetaling van 10% betalen. Kredietverstrekkers kunnen bepaalde vereisten eisen, zoals een professionele beoordeling of een opstalverzekering.

Hoe kan ik hulp krijgen?

Elke regio heeft zijn eigen hulpsysteem om mensen te helpen bij het kopen van huisvesting in België:

Vlaanderen

Vlaanderen heeft onlangs zijn woonbonusprogramma opgegeven, dat 40% belastingaftrek op hypotheken aanbood in ruil voor een verlaging van de registratierechten van 7% naar 6%;

Wallonië

Wallonië heeft in 2016 een nieuw Check Habitat-systeem geïmplementeerd, dat hypotheekbelastingkredieten biedt aan mensen met een laag inkomen;

Brussel

Brussel verving de hypotheekbelastingvermindering in 2017 door de vrijstelling van € 175.000 op de registratiebelasting.

Hoe vind je een huis in België?

Van onroerend goed te koop is bekend dat ze onderhandelbare prijzen hebben, en het idee is om iets onder uw ideale prijs te bieden. De meeste panden die te koop staan, hebben een apart oranje bord in het raam met de tekst “te koop / te koop”, dus wees voorzichtig met rondlopen.

Er zijn verschillende manieren om in België naar vastgoed te zoeken. Waaronder:

Online onroerendgoedportalen

Er zijn tal van websites waar u naar Belgisch vastgoed kan zoeken, waaronder Immoweb, Logic-Immo, Zimmo en Century 21;

Vastgoedmakelaars

Veel expats kiezen ervoor om een ​​makelaar in te huren bij de aankoop van een woning. Agenten rekenen een vergoeding, maar bieden een scala aan diensten en kennen de markt;

Appartementjagers

Ze bieden een uitgebreidere service die gepersonaliseerde zoekopdrachten voor klanten omvat, hoewel de kosten over het algemeen hoger zijn;

Lokale contacten

Mogelijk kunt u eigendommen te koop vinden via expatforums of lokale groepen. Dit bespaart u bemiddelingskosten, maar u moet nog steeds een notaris betalen om de transactie te verwerken.

Is het nodig om een ​​makelaar in te huren?

Makelaars in België kunnen u helpen bij het vinden van geschikt onroerend goed om te kopen en kunnen ook andere diensten verlenen, zoals rondleidingen door onroerend goed, u helpen de ins en outs van uw contract te begrijpen en soms zelfs als vertaler optreden.

Als u besluit om een ​​makelaar in onroerend goed of een onroerendgoedjager te gebruiken, moet u rondkijken en er een vinden die u een vaste prijs biedt in plaats van een uurtarief. Krijg ook uitleg over de diensten die ze zullen leveren (indien mogelijk met een uitsplitsing van de kosten).

U kunt verwachten ergens tussen de $ 250 en $ 1.000 te betalen om een ​​woning via een makelaar te kopen. Vastgoedjagers kunnen meer in rekening brengen voor aanvullende diensten.

Het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) is de regelgevende instantie voor vastgoedmakelaars in België. U kunt op de website zoeken naar geautoriseerde agenten of controleren of een agent die u wilt gebruiken een licentie heeft.

Hoe maak je een succes van de vastgoedbezoeken?

Hoe u een woning in België bekijkt, hangt af van de methode die u kiest om een ​​woning te vinden. Als u via een makelaarskantoor of een vastgoedjager gaat, zullen zij meestal beschikbaar zijn om u bij de bezoeken te begeleiden.

Zorg ervoor dat u de woning grondig onderzoekt bij het bekijken. Het is een goed idee om een ​​lijst te maken met dingen die u wilt controleren, samen met een lijst met vragen die u aan de agent of eigenaar kunt stellen.

Dingen om in gedachten te houden zijn onder meer:

 • Controleer op structurele schade of vocht (vergeet ook niet de buitenkant van het gebouw te controleren;
 • Zorg ervoor dat de kamers groot genoeg zijn en dat er voldoende opslagruimte is;
 • Wat zijn de geluidsniveaus en is het gebouw voldoende geluiddicht?
 • De staat van het sanitair en de verwarming – laat de kranen draaien om de waterdruk te controleren en vraag of de leidingen geïsoleerd zijn;
 • De kwaliteit van de omgeving – controleer de voorzieningen, de openbare veiligheid, de schoonheid van de omgeving, enz.

Sommige makelaars en onroerendgoedwebsites bieden nu online rondleidingen op afstand met behulp van webcams. Deze kunnen erg handig zijn om een ​​idee te krijgen van de locatie als u in het buitenland bent, maar het is raadzaam om indien mogelijk ten minste één persoonlijk bezoek te brengen. Als dit niet het geval is, probeer dan een vriend of collega te sturen om het te bekijken.

Hoe verloopt het aankoopproces?

Doe een bod

Als u in België woonruimte vindt die u wilt kopen, wordt u meestal gevraagd om schriftelijk een formeel bod uit te brengen. Zoals in veel andere landen is het in België de gewoonte om over de prijs te onderhandelen. Dit betekent dat u onder de vraagprijs kunt bieden (meestal 5-15% onder de vraagprijs). De verkoper zal uw aanbod dan accepteren of afwijzen.

Als u via een makelaar een woning koopt, kunnen zij u wellicht helpen door u een sjabloon te verstrekken of namens u een aanbieding te schrijven.

Nadat de verkoper uw bod heeft geaccepteerd, wordt u mogelijk gevraagd een koopcontract te ondertekenen. Dit bindt de koper wettelijk aan de verkoop, hoewel de verkoper zich op dit moment nog kan afmelden.

Kies een notaris

U heeft een notaris nodig die u vertegenwoordigt tijdens het aankoopproces van uw huis. Notarissen zijn verantwoordelijk voor het opstellen van notariële akten (notariële akte / notariële akte in het Vlaams) die de juridische eigendom van het onroerend goed overdragen.

Belgische notarissen kunnen u voorzien van de vereiste juridische vertegenwoordiging, maar u kunt er ook voor kiezen om een ​​advocaat in België in te huren. Notarissen moeten lid zijn van de Nationale Kamer van Notarissen (Nationale Kamer van Notarissen / Nationale Kamer van notarissen / Königliche Föderation des belgischen Notare). Advocaten worden gereguleerd door de Orde van Vlaamse balies (Orde van Vlaamse balies) of door de Orde van Vlaamse balies (Orde van Vlaamse balies).

Een Belgische notaris vindt u op de website van notaire.be.

Wanneer heeft u vastgoedexpertise nodig?

Als u een Belgische hypotheek afsluit, kan het zijn dat uw geldverstrekker een vastgoedtaxatie nodig heeft. Zelfs als dit niet het geval is, is het een verstandige beslissing om het pand te laten inspecteren, omdat het helpt om eventuele gebreken te signaleren en ervoor te zorgen dat het gebouw goed is beoordeeld.

Als bij de onroerendgoedtaxatie grote tekortkomingen worden vastgesteld die de waarde van het onroerend goed verminderen, hebt u het recht om uw oorspronkelijke bod dienovereenkomstig te verlagen.

De kosten van een onroerendgoedtaxatie bedragen ongeveer € 200, – excl. Btw. Uw hypotheekverstrekker of makelaar kan u mogelijk een landmeter bezorgen. U kunt in België ook Engelssprekende landmeters vinden via het Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS).

Hoe vindt de ondertekening van de koopakte plaats?

In België moeten de meeste akten in het Nederlands (verkoopcompromis) of in het Frans (verkoopovereenkomst) worden opgesteld; het is een wettelijke vereiste dat de ondertekenaar het contract volledig begrijpt. Dit betekent dat u het recht heeft om een ​​vertaler in te huren en elke clausule in uw eigen taal te laten uitleggen.

Als u op zoek bent naar een Engelse of Duitse vertaling, moet u een makelaar of notaris kunnen vinden die uw taal vloeiend spreekt. Voor andere talen moet u wellicht een vertaler inhuren en de kosten van de vertaler zelf betalen.

Na ondertekening van het contract zijn beide partijen aan de verkoop gekoppeld. De verkoper kan niet teruggaan, zelfs niet als hij een hoger bod ontvangt.

Verkoopcontracten voor onroerend goed in België moeten minstens bevatten:

 • De identiteit en capaciteit van alle kopers en verkopers;
 • Een duidelijke omschrijving van het pand, de staat en de omgeving;
 • Prijs overeengekomen met details van aanbetaling;
 • De datum van ondertekening en de deadline voor het ondertekenen van de eigendomsakte (vier maanden vanaf de datum van verkoop);
 • De huurvoorwaarden, als de woning wordt gekocht voor verhuur of zal worden verhuurd;
 • Clausules of voorwaarden met betrekking tot bouw- of renovatiewerkzaamheden;
 • Details van opstalverzekeringsovereenkomsten

Nadat de contracten zijn ondertekend, moet u de verkoop van het huis binnen vier maanden na het afronden van de aankoop bij de registrar registreren; na deze periode is het inschrijfgeld verschuldigd.

Wat is de aanbetaling?

Gelijktijdig met het ondertekenen van de contracten, moet u de aanbetaling betalen. Dit is meestal 10% van de vraagprijs en wordt gestort op een klant- of geblokkeerde rekening. Als u een Belgische hypotheek afsluit, treft de geldverstrekker hiervoor meestal de nodige maatregelen.

De aanbetaling dient als onderpand en u verliest deze als u in een laat stadium afziet van de verkoop.

Wanneer is de verkoop afgerond?

Nadat u de contracten heeft ondertekend en de aanbetaling heeft betaald, moet u de sleutels van uw huis krijgen.

U bent nu de juridische eigenaar en bent verantwoordelijk voor het betalen van rekeningen en gemeentelijke belastingen over het onroerend goed.

Vergeet niet om de notariële akten te registreren bij uw lokale registratiekantoor (samen met de betaling van het inschrijfgeld). Dit moet gebeuren binnen 4 maanden na ondertekening van de contracten.

Eigendom, wat houdt dat in?

Moet ik een opstalverzekering afsluiten?

Een woningverzekering is niet verplicht in België, maar het kan zijn dat hypotheekmaatschappijen deze verplicht hebben. Dan moet u wellicht gegevens over de verzekeringsdekking verstrekken voordat u een hypotheek kunt afsluiten.

Hoewel het verzekeren van uw eigendom geen wettelijke vereiste is, zijn een opstal- en inboedelverzekering goede overwegingen om uw investering en eigendommen te beschermen.

Wat zijn de kosten van de eigenaar?

Bezit je een eigen woning in België, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van de elektriciteits-, gas-, telefoon-, televisie- en internetaansluitingen. Het is een goed idee om al deze opties te overwegen voordat u zich gaat settelen, om onnodige vertragingen te voorkomen.

Raadpleeg onze gidsen voor het opzetten van openbare diensten in België en voor telecommunicatie in België om meer te weten te komen over hoe u dit kunt doen.

Hoe land kopen om een ​​woning te bouwen?

In plaats van een huis op plan of een gemeubileerd appartement te kopen, kiezen sommigen ervoor om hun eigen huis te bouwen. Ze kopen land en huren een architect en vervolgens een bouwbedrijf in.

In dit geval moet rekening wlorden gehouden met bepaalde kosten die specifiek zijn voor dit type project:

 • U betaalt de registratiebelasting op de grond, de notariskosten, de verzekeringspremies en de facturen van de landmeters, energie-onderzoeken en stabiliteitsonderzoeken;
 • Wanneer u een nieuw huis bouwt in België, moet u reserveringskosten (5%) betalen om uw perceel veilig te stellen; maar deze 5% wordt in mindering gebracht op het openstaande bedrag.

Voors en tegens van het kopen van een nieuw huis

Het kopen van een nieuw huis in België is gebruikelijk, vooral in zeer gewilde wijken zoals Brussel, waar de bouw vaak al geboekt wordt voordat de bouw begonnen is.

De voordelen zijn dat u de garantie heeft dat alles nieuw is zonder de stress van het zelf moeten beheren van het project van het bouwen van een huis, wat u zou doen als u veel zou kopen.

Bovendien gebruiken veel ontwikkelaars in België duurzame bouwpraktijken die ervoor zorgen dat nieuwe huizen energiezuinig en milieuvriendelijk zijn.

De keerzijde is dat de transactiekosten hoger zijn dan bij oudere panden. U betaalt 21% btw in plaats van de lagere registratiebelasting over het gebouw, hoewel de grondprijs wordt belast volgens de regionale registratiebelastingtarieven.

Ontwikkelaars (of hun makelaars) beginnen meestal met het verhandelen van onroerend goed zodra de bouwvergunning is verleend. Wanneer u een marketingbureau bezoekt, moet u niet alleen thuis een voorbeeldtentoonstelling kunnen bezoeken, maar ook 3D-afbeeldingen en modellen van de ontwikkeling kunnen bekijken.

In vergelijking met sommige andere landen in Europa biedt België sterke bescherming aan kopers van nieuwe huizen in geval van problemen, met boetes voor huizenbouwers die de bouw niet op tijd afronden.

Hoe verkoop ik mijn eigendom in België?

De meeste eigendommen in België worden verkocht via makelaars, die tussen de 3 en 5% van de woningprijs in rekening brengen.

U kunt ook privé onroerend goed in België verkopen door online of elders te adverteren. Dit bespaart u bemiddelingskosten, maar u moet een notaris inhuren om namens u op te treden bij het uitwisselen van contracten.

Tot slot: wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een huis in België?

 • Zorg ervoor dat u de onroerendgoedbelasting begrijpt die u moet betalen. Dit is een groot percentage van de totale kosten en zal per regio verschillen en of het een nieuwbouw of een ouder pand betreft.
 • Zorg ervoor dat u hiervoor een budget maakt, vooral als u onroerend goed koopt als investering, aangezien u vermogenswinstbelasting verschuldigd bent als u binnen de eerste 5 jaar verkoopt.
 • Onderzoek de markt grondig om regionale variaties te begrijpen in plaats van alleen naar het nationale plaatje te kijken. De prijzen kunnen soms stijgen in bepaalde gebieden (bv. Brussel), terwijl ze in dezelfde periode in het algemeen dalen. Het is de moeite waard om tijd door te brengen met huren in een gebied voordat u tot aankoop overgaat.
 • Zorg ervoor dat u tevreden bent voordat u de aankoop accepteert. In België wordt u vaak gevraagd om een ​​“koopverbinteniscontract” te ondertekenen wanneer u een bod uitbrengt. Dit bindt u wettelijk aan de verkoop, in tegenstelling tot landen als het VK, waar u zich op elk moment kunt afmelden voordat de definitieve contracten worden ondertekend.
 • Overweeg om te investeren in een intern onderzoek voordat u zich ertoe verbindt. Het kan zijn dat uw hypotheekverstrekker een taxatieonderzoek nodig heeft, maar dat wijst alleen op grote schade of defect. Als u een ouder onroerend goed koopt, is het misschien de moeite waard om de paar honderd dollar te betalen voor een volledig structureel onderzoek.
 • Zorg ervoor dat de juiste exitclausules in elke overeenkomst zijn opgenomen. Bijvoorbeeld degene die de deal zonder boete oplost als je geen hypotheek kunt krijgen of als er bij structureel onderzoek aanzienlijke schade aan het licht komt.